Zijn de duiven klaar

Mijn vraag is altijd als ik een liefhebber spreek zijn je duiven klaar om gekoppeld te worden en dan is het antwoord meestal ja dan vraag ik ook hoe heb jij dan de voorbereiding gedaan doe je nog iets van voor koppelen met de duiven licht je de duiven nog bij van tevoren en laat je de duiven nog controleren of ze schoon zijn van bepaalde ziektes meestal is dan hun antwoord  moet dat dan.Ik denk dan bij mijn zelf ben ik nu zo een zeikerd of ben ik nu te precies bij mijn staat altijd vast dat ik mijn duiven altijd als de rui bijna voorbij is laat ik de mest controleren op paratyphus en gelijk een keeluitstrijkje maken als de duiven daar vrij van zijn worden mijn duiven allemaal gevaccineerd tegen paratyphus als dat voorbij is en ik wil dan de duiven gaan koppelen dan weet ik zeker dat de voorbereiding op medisch gebied goed is geweest en kan ik mijn duiven met een gerust gevoel gaan koppelen.Hoe koppelen ik de duiven zijn daar dan ook standaard regels voor ,ik denk van wat ik uit ervaring weet probeer zoveel mogelijk je beste duiven op elkaar te koppelen en duiven waar je niet helemaal zeker van bent die kun je wel koppelen maar leg dan gewoon de eieren onder van een ander koppel .laat wel een eitje van hun zelf daar bij liggen dan heb je in ieder geval daar wel een jong van let wel op dat je op het eitje even met een stiftje een kruisje er op zet zodat je wel weet waar en welk jong uit welk eitje komt, je weet natuurlijk maar nooit waar je geluk licht . Een ding moeten wij natuurlijk niet vergeten de hokken zit zo weer vol met jongenduiven dat is geen probleem maar waar het wel om gaat zijn het ook goede jongenduiven.Zelf kan ik veel liefhebbers die wel honderd of zelfs nog meer jongenduiven hebben zitten en daar geen platte prijs mee vliegen. geloof mijn het zit hem echt niet in het aantal jongenduiven waar het om gaat de basis die moet goed zijn daar valt en staat alles mee .Ik kan duivenmelkers op noemen die al jaren lang met een klein aantal duiven spelen en daar elk jaar weer de sterkste liefhebbers van Nederland de baas zijn en dat is waarom jij toch bent begonnen met de duivensport je wilt winnen .Maar nogmaals alles begind bij de basis is die niet goed dan kun je het wel vergeten en kun je beter de duiven voor je plezier gaan houden en zo voorkom je dan wel de teleurstelling iedere week .

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.