Zonder overleg een ramp voor Afdeling 6

Onderstaande werd geplaatst door het afdelingsbestuur


Evaluatie lossing Vierzon E24

Beste Leden,

Naar aanleiding van de dramatisch verlopen vlucht Vierzon waarbij bij verschillende leden grote verliezen zijn heeft er een evaluatie van de lossing plaats gevonden. Na contact te hebben gehad met onze eigen lossingscommissie heeft het bestuur diverse vragen gesteld aan het NPO over de reden tot lossing en de wijze waarop deze beslissing tot stand gekomen is. De belangrijkste uitkomsten van deze evaluatie zijn:

  • De lossing werd bepaald door de nationale lossingscommissie en niet door de lossingscommissies van afdeling 5 en 6.
  • De Nationale Lossingscommissie heeft geen contact opgenomen met onze eigen lossingscommissie danwel de lossingscommissie van afdeling 5 over de mogelijkheid tot lossen terwijl dit wel voorgeschreven was. Indien dit wel gebeurd was had onze lossingscommissie aangegeven een lossing niet verantwoord te vinden.
  • De nationale lossingscommissie is na overleg met het IWB overgegaan tot lossen en het IWB heeft aangegeven de afweging welke de Nationale Lossingscommissie heeft aangegeven om over te gaan tot lossen kan begrijpen.

De uitkomst van de evaluatie is dat het afdelingsbestuur aan het NPO medegedeeld heeft dat lossingen van de duiven van afdeling 6 Noord-Holland op zowel sector als nationale vluchten uitsluitend mogen plaatsvinden na akkoord van onze eigen lossingscommissie. Deze instructie zullen wij ook doorgeven aan zowel de vervoerder(s) als convoyeurs.

Namens het bestuur,

Jelger Klinkenberg

Voorzitter


 

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.